Aktivt Stöds
Daglig verksamhet

I Gimo – öppen för deltagare från hela Östhammars kommun

S.A.M.S. – Strukturerat Arbete Med Sammanhang

Individuellt anpassad

Aktivt Stöd bedriver Daglig verksamhet, där du som deltagare och vi som personal jobbar i nära samarbete för att ta fram rutiner som fungerar för dig. Det kan handla om vilka tider och dagar du kommer till oss, men också vad dagarna innehåller – se ett urval av aktiviteter längre ned på den här sidan.

Öppet för hela kommunen

Vi tar emot deltagare från hela Östhammars kommun. Våra lokaler har vi i Gimo, i anslutning till Aktivt Stöd Loppis & Garn på Gimo torg, men med ingång på baksidan.

Välj oss som utförare

Östhammars kommun tillämpar Lagen om valfrihetssystem (LOV), vilket innebär att du kan välja oss som utförare av Daglig verksamhet. Vi har plats för 10 deltagare och just nu finns det lediga platser. Om du söker en verksamhet som är individuellt anpassad för dig är du välkommen till oss!

Några av aktiviteterna i Aktivt Stöds Daglig verksamhet

Loppis

Vi driver en loppis där vi också har en garnhörna. Med stöd av personal kan deltagare stå i kassan, vakta loppisen, prismärka varor eller underhålla lagret.

Musik

För den som är intresserad av musik sjunger och musicerar vi en gång i veckan. Ibland har vi uppträtt i hemtjänsten eller för varandra. En av våra deltagare har framträtt i funkismello, då tränade vi inför det.

Trädgård

Vi har en liten trädgård utanför dörren. Vi odlar potatis, blommor och kryddväxter – allt efter deltagarnas önskemål.

Hunden Selda

Vi har en hund i verksamheten, en snäll golden retriever som älskar människor. Vi brukar gå ut och gå med henne. Vi tänker mycket på hur viktigt det är att röra sig och att äta bra mat. Det är lättare att komma ut på promenader när man har sällskap av en glad hund.

Fredagar

Fredagar är lite annorlunda. Då åker vi på utflykt eller lagar mat och äter tillsammans. Vart vi åker och vilken mat vi ska äta planerar vi tillsammans. Någon fredag spelar vi spel. Ett par fredagar har vi haft något vi kallar nagelspa. Då tar vi hand om och målar våra naglar.

Tvätt

Vi tvättar kläder åt vår hemtjänstpersonal. Det kan innebära att ladda tvättmaskinen, hänga kläder och vika dem.

Sy och skapa

Vi har en textilverkstad där vi syr, stickar, virkar m.m. Vi har tillgång till flera symaskiner och vi har bl.a. sytt saker vi kan sälja i vår loppis. Flera deltagare har sytt kläder till sig själva.

Engelska

Vissa deltagare har önskat lära sig engelska, så vi har engelskakurs en gång i veckan.

Låter det här som nåt för dig? Vi berättar gärna mer och svarar på dina frågor!